Rasturač stajnjaka

Rasturač stajnjaka jeste jednoosovinska prikolica sa vertikalnim valjcima koji omogućavaju ravnomerno i kvalitetno rasturanje stajskog đubriva na širini od 6 do 8 metara sa posebnim dodacima. Ova mašina može se koristiti za prevoz silaže i drugih poljoprivrednih proizvoda.

Osnovni delovi rasturača stajnjaka su: transportni sanduk, transporter, uređaj za rasturanje i prenosni mehanizam. Nosivost ove prikolice odnosno transportnog sanduka je 4t, a potrebna snaga traktora treba da bude 25kw.

Osnovni zadatak ove priključne mašine jeste da stajnjak transportuje od prednjeg ka zadnjem delu prikolice na uređaj za rasturanje. Transporter se kreće suprotno od kretanja traktora sa rasturačem i njegova brzina može da se menja a time se reguliše količina rasturenog stajnjaka. Na ovoj mašini uređaj za rasturanje je postavljen umesto zadnje stranice sanduka rasturača (prikolice).

Uređaj za rasturanje je sa vertikalnim valjcima na kojima se nalaze segmentne lopatice koje se mogu menjati. Ovu mašinu moguće je jednostavno i brzo skinuti, pa se može upotrebiti za transport drugih poljoprivrednih proizvoda postavljanjem zadnje stranice.

Pogon radnih organa rasturača stajnjaka ide od priključnog vratila traktora preko kardanskog vratila sa sigurnosnom spojkom, do glavnog vratila, odakle sa jedne strane ide pogon za lančasti transporter, a sa druge na uređaj za razbacivanje

 

Cena: Kontakt 

Compare
Kategorija: Oznaka:

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Rasturač stajnjaka“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *